Vedligeholdelse af trailer

En trailer er hårdt udsat for slid med sin bærende funktion, og som alt andet skal den vedligeholdes for at bevare sin ydeevne.

En trailer har mange dele som bund, karosseri, lys og hjul, og for at de spiller optimalt sammen, skal de efterses i faste intervaller, så traileren ikke slides unødigt.

Én huskeregel er, at efterse traileren i foråret, inden den igen skal trække læs gennem en hel sommersæson:

  • Tjek bunden for, om brædderne i den er begyndt at gå til i vinterens fugtige vejr
  • Tjek dækkene for, om de er begyndt at mørne, at tabe luft og om mønsteret stadig er i orden
  • Tjek lys for at sikre, at de stadig virker: Baglys, bremselys, blinklys og lyset ved nummerpladen

 

Trailer vedligehold

Hvor ofte skal en trailer synes?

En trailer skal ikke ved lovkrav synes i et bestemt interval, men ved ejerskifte skal traileren igennem syn, hvis den er over 5 år gammel.
Hvis din trailer er godkendt til Tempo 100 kørsel, skal den synes hvert andet år for at sikre, at den fortsat lever op til kravene.

Hvornår skal man tjekke en trailer?

Det er godt at lægge eftersynet af din trailer fast en gang om året, så du husker det, og så det gøres inden forårs- og sommersæsonen går i gang, hvor det igen er højsæson for brugen af den.
 

Trailerreparation

Hvad er en trailerlås?

En trailerlås sættes på trailerens kobling, så den ikke kan kobles på en bil uden at låses op. På den måde er der ikke nogen der kan køre med din trailer uden at spørge først. 

Hvor reparerer jeg min trailer?

Når du først har bestilt og modtaget de trailerdele, som du skal bruge til at reparere din trailer, kan du fint stå hjemme i din indkørsel med arbejdet. Der findes også værksteder, hvor du kan få hjælp til at sætte din trailer i stand.

Montering af trailerstik

For at du kan montere et trailerstik rigtigt, har vi lavet en oversigt over montering af et 7 polet trailerstik og 13 polet trailerstik: montering af trailerstik